Fri frakt över 499 kr. · Leverans endast 69 kr.
Tetrahexyldecyl Ascorbate
INCI-NAMN: Tetrahexyldecylaskorbat
Tetrahexyldecyl Ascorbate (THD-askorbat) är ett mycket stabilt, oljelösligt C-vitaminderivat som används i premiumserum och krämer. Jämfört med ren L-askorbinsyra är det generellt lättare att hålla stabilt i formuleringar och kan användas i fylligare, lipidbaserade konsistenser.
I huden kan THD omvandlas enzymatiskt mot aktivt C-vitamin och bidra till de typiska effekterna av C-vitamin: antioxidantskydd, en klarare ton som ser jämnare ut samt synlig utjämning över tid genom att stödja kollagenrelaterade processer. Dess lipidlöslighet framhålls ofta för dess goda förenlighet med hudens lipidmatris i välutformade formuleringar.
Effekten beror på koncentration, kompletterande ingredienser och förpackning. Många lyxformuleringar kombinerar THD med andra antioxidanter och barriärvänliga mjukgörare för att öka lystern utan en stark känsla. Dagligt bredspektrum-SPF bidrar till att skydda resultaten och begränsa att missfärgningar återkommer.
Fördelar med Tetrahexyldecyl Ascorbate:
- Ger antioxidantskydd mot dagliga miljöpåfrestningar
- Hjälper till att ge glåmig hud ett klarare utseende och öka lystern
- Stödjer en jämnare hudton och synligheten av mörka fläckar
- Stödjer fastare hud genom att bidra till att upprätthålla hälsosamma kollagenprocesser
- Ger ofta en behaglig C-vitaminupplevelse i lipidrika formuleringar
Tetrahexyldecyl Ascorbate är bäst för:
- Glåmighet och brist på lyster
- Ojämn hudton och synliga missfärgningar
- Tidiga ålderstecken (fina linjer, minskad fasthet)
- Normal till torr hud eller personer som föredrar fylligare konsistenser
- Personer som upplever ren L-askorbinsyra som alltför reaktiv eller irriterande
Alias för:
- Tetrahexyldecyl Ascorbate
- THD Ascorbate
- Ascorbyl Tetraisopalmitate
- ATIP (Ascorbyl Tetraisopalmitate)
Varningar:
C-vitaminderivat kan fortfarande svida eller irritera mycket känslig hud – gör ett lapptest och introducera dem gradvis. Om du använder starka exfolierande syror eller retinoider kan du överväga att använda dem växelvis för att minska den samlade irritationen. Dagligt bredspektrigt SPF rekommenderas starkt för att skydda resultaten och hjälpa till att förhindra att missfärgningar mörknar på nytt.
Gå med i LUXX Insider
Presentkort och erbjudanden
Behöver du hjälp?
Mån–fre · 10:00–14:00 CET/CEST
+45 32 33 00 04Mån–fre · 10:00–14:00 CET/CEST
+45 32 33 00 04Gå med i LUXX Insider
Fri frakt på din första beställning + 200 LUXX Points.
Bli först med att få veta om prissänkningar, påfyllningar i lager och nyheter. Läs mer
Fri frakt på din första beställning + 200 LUXX Points.
Bli först med att få veta om prissänkningar, påfyllningar i lager och nyheter. Läs mer
Vi skickar med pålitliga transportörer
DPD
DAO / Postnord
DHL
DPD
DAO / Postnord
DHL
Luxx Cosmetic
Juridisk adress
Mellemvang 6, 2680 Solrød Strand. Danmark
Registreringsnummer (CVR)
46116615
Handelsnamn
Luxx Commerce ApS
Juridisk adress
Mellemvang 6, 2680 Solrød Strand. Danmark
Registreringsnummer (CVR)
46116615
Handelsnamn
Luxx Commerce ApS
© 2026,
LUXX COSMETIC.- Drivs av Luxx Commerce ApS (CVR: 46116615), Mellemvang 6, 2680 Solrød Strand. Support@luxxcosmetic.com • +4532330004